Over

ons

Zot van zelfzorg - More me

Zot van Zelfzorg – More Me is een website gemaakt door jongeren, voor jongeren. Het verhaal begon bij de studenten verpleegkunde van Thomas More in Mechelen, die zelf een vak ‘zelfzorg’ hebben en de nood zagen om informatie over dit onderwerp toegankelijk te maken voor andere jongeren. Het project groeide en langzaam ontstond het idee om een digitale omgeving te creëren rond geestelijk welzijn aan de hand van enkele concrete thema’s.

Het resultaat is dit digitaal platform rond zelfzorg voor jongeren tussen 16 en 22 jaar. Deze website wil:

  •  jongeren op een laagdrempelige manier laten kennismaken met thema’s die rechtstreeks en onrechtstreeks te maken hebben met zelfzorg en je-goed-voelen-in-je-vel: beweging, voeding, creativiteit, meditatie, grenzen stellen en digitale gezondheid.
  • jongeren uitdagen om alleen of in groep aan de slag te gaan met deze thema’s, ze te verkennen en al doende te ontdekken wat zorg voor zichzelf (en voor anderen) kan betekenen.
  • een poort openen en jongeren inspireren om op zoek te gaan naar (nog) meer informatie.
  • in de zijlijn professionals (leerkrachten, jeugdwerkers…) een educatieve achtergrond en inspiratie aanbieden om met deze thema’s aan de slag te gaan.
 

Dit hele project wordt breed gedragen door studenten en docenten, het is een samenwerking tussen
de lerarenopleiding en de opleiding verpleegkunde, Thomas More in Mechelen.