Beweging

Studentenpraat

Mirthe

(18)

“Ik zwem al sinds mijn
vijfde. Het zit in de familie,
want ook mijn broers zijn
fervente zwemmers. Als
ik wil relaxen, duik ik het
water in. Het is niet alleen
ontspannend maar ook
nog eens gezond. Twee
vliegen in één klap.

Marjolein

(18)

“Corona zette mijn volleybaltraining on hold. Ik
ging op zoek naar andere
sporten die ik perfect
alleen kon uitoefenen. Al
snel kwam ik uit bij
zwemmen en fietsen. De
ideale manier om mijn
conditie op peil te houden.”

Marie

(18)

“Ik vind mentale rust in sporten. Zo probeer ik zeker twee à vier keer te lopen per week. Ik haal er energie uit en kan mijn frustraties even eruit lopen. Tegelijkertijd ontsnap ik aan de zorgen die het dagdagelijks drukke leven soms met zich meebrengt.”

Lees je uit

Bikinibody

Jill Cnudde

In drie weken een fit en gezond lichaam? Hallo, bikinibody! Motiverende workouts, gezonde receptjes en uitdagende weekplanningen: je vindt het allemaal terug in dit fitboek. Jouw basis voor een aanhoudend succes?
Voeding, sport en mindset! Bekijk de link hier.

€22,99 • 160 pagina’s • Nederlands

Het sportbrein

Eva Maenhout

Never change a winning team. Een banaan eten is goed als je sport. Stretch zeker na je inspanning. Maar kloppen deze clichés uit de
sportwereld ook? Twee mental coaches onderzoeken de waarheid achter bekende sportmythes. Een unieke kijk in het brein van de sportieveling. Bekijk de link hier.

€22,50 • 224 pagina’s • Nederlands

Mythische fietstochten in Europa

Lonely Planet

Wat dacht je van een fietstochtje in Europa? Bakken inspiratie vind je in
deze reisgids. Van een artistieke tocht door kleurrijk Kopenhagen en een
Pyreneeën-route tot eilandhoppen in Kroatië. Want plaatsen en culturen
ontdekken is het plezantst vanop de fiets, toch? Bekijk de link hier.

€29,98 • 320 pagina’s • Nederlands

Podcastpret

IN HET WIEL

Thijs Zonneveld & Hidde van Wamerdam

Hoe blikken Mathieu Van
der Poel en Tiesj Benoot
terug op hun sport-prestaties? Tal van toppers uit het wielerpeloton komen een praatje slaan in deze podcastreeks.

Klik hier om te beluisteren

HET GELUID VAN SPORT

Steven Daelebout

Wat horen zwemmers als ze kopje onder zijn? En kan je tennissen op hoog niveau als je doof bent? Verdiep je in het geluid van sport en kom terecht in een onbekende sportwereld.

Klik hier om te beluisteren

GANGMAKER

Dries Pauwels & Rinke Vanhoeck

Een reeks voor en door amateursporters. Welke shortcuts geven de makers net dat extra duwtje op de fiets? En dankzij welke tips lopen ze nog sneller? Ontdek het in Gangmaker.

Klik hier om te beluisteren

DE JOGCLUB

Seppe Odeyn & Robrecht Paesen

Hoe maakte Kempenzoon Seppe Smits van snowboarden zijn beroep? Ontdek dit en veel meer weetjes in De Jogclub. Elke aflevering is er een unieke sportieveling te gast.

Klik hier om te beluisteren

Interview

Maak kennis met Remko

Remko is altijd al een sportief type geweest. Opgroeien deed hij in een hecht gezin in een West-Vlaams dorpje. “We deden simpelweg alles met de fiets. Zo is die passie voor sport ontstaan.” Na een inspanning werd hij beloond met een lekkernij. “Ik werd gelukkig van die inspanning, maar ook van die traktatie kon ik intens genieten. Na al die jaren pas ik dit principe ook bij mezelf toe: een stuk chocolade kan hemels zijn na een sportieve activiteit (lacht).”

“Ik ben een echte levensgenieter. Plezier haal ik uit de kleinste dingen, sporten hoort daar ook bij. Een gezond lichaam geeft me energie en een mentale boost”

Droom je van een sportievere levensstijl? Dan heeft Remko één tip: “Stel realistische doelen. Als je lichaam een keer wil rusten, moet je dat ook toestaan. Push jezelf niet te hard.” Zelf wil hij dit jaar een aantal gravel routes verkennen per fiets. “Hierbij ontdek je de natuur op een unieke manier, want je parcours loopt op onverharde paden”, klinkt het.

Vind-ik-leukjes cappuccino, reizen, spaghetti, de weekendkrant, koken, groen-zwart, Italië, bikepacking, mijn dochter Alix, de zee.

MORE ME ID

Expertise:

Vaardigheidstraining

Sterrenbeeld:

Steenbok

Boek:

De Renner, Tim Krabbé

Liedje:

Heroes, David Bowie

Kijktip:

The Last Dance

Podcast:

Live Slow Ride Fast

Vakantiebestemming:

Peru

Koffie of thee:

Koffie

Klein gelukske:

Een stuk chocolade

Relaxtip:

Zeilvakantie

Me-time moment:

Ontbijten als een koning met cappuccino en weekendkrant

Lievelingsplek:

Zonsondergang op het strand

“Stel realistische doelen voor jezelf. Als je een dagje geen zin hebt om te sporten, moet je dit toelaten. Het is een signaal van je lichaam dat je moet accepteren”

– Remko De Duytsche

MoreMe_Beweging_Remko5
MoreMe_Beweging_Remko1
MoreMe_Beweging_Remko2
MoreMe_Beweging_Remko4
MoreMe_Beweging_Remko3kopie

Amusante apps

RELIVE

Een 3D-aftermovie maken van je sportuitje? Het kan met Relive. De app bundelt visuele verslagen van sportievelingen van over heel de wereld.

Beschikbaar via deze link • Engels

8FIT

Wil jij wat afvallen, fitter worden of spiermassa opbouwen? Probeer dan 8fit eens uit. Sporten was nog nooit zo plezant met een fitnessapp als deze.

Beschikbaar via deze link • Engels

RELIVETHE UNDERBELLY​

Intensief maar toch rustig sporten, dat kan met de yogasessies van coach Jessamyn Stanley. Maak van elke yogasessie jouw ultieme me-time moment!

Beschikbaar via deze link • Engels

Challenge

Leg met de klas een uniek parcours af

1

Kies samen met je klasgenoten een droombestemming en trek eropuit. Ook je L.O.-leerkracht of titularis mag gerust zijn of haar beste beentje voorzetten. Ben jij team jogger, wandelaar, fietser of skateboard?

2

Giet de tofste momenten van deze challenge in een verbluffend verslag. Hoe je de terugblik vormgeeft, bepaal je zelf. Een TikTok of fotocollage inclusief wandelroute: it’s up to you.

3

Zet de sportieve creatie om in een pdf-bestand en stuur het door via de onderstaande uploadzone. 1, 2, 3: let’s go!

Binge me

ARE ATHLETES REALLY GETTING FASTER, BETTER AND STRONGER?

YouTube

De Olympische Marathon van 2012 werd gelopen in twee uur en acht minuten. Had de nummer één Stephen Kiprotich tegen Thomas John Hicks gelopen, de winnaar van de Olympische Marathon van 1904, dan was hij anderhalf uur eerder gefinisht. Welke aspecten spelen een rol bij het verbreken van records? David Espstein neemt je graag mee naar de strafste prestaties van vroeger en nu.

Bekijk de talk hier • Engels

GROWING ANNANAS - AT HOME WORKOUTS

YouTube

Anna is personal trainer en geeft crossfitlessen. Haar doel? Mensen wereldwijd inspireren en motiveren met haar workoutfilmpjes. Denk aan trainingvideo’s, high-intensity interval trainings en krachttrainingen. Volg haar filmpjes waar jij het zelf wil: in de woonkamer, het park of de tuin. Anna zorgt alvast voor een goede portie positieve vibes, breng jij je sportoutfit en entousiasme mee?

Bekijk de talk hier • Engels

Een streepje muziek

Een muziekje nodig voor tijdens je loopsessie? Of voor als je op de fiets springt? ChapterEight, een Duits recordlabel, stelde een playlist samen vol motiverende tracks. Vijf uur sportplezier verzekerd!